Читај ми!

Svečana akademija u Banjaluci povodom Dana srpskog jedinstva

U Banjaluci je održana Svečana akademija uoči sutrašnjeg centralnog obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Beogradu. Glavni trgovi i centralne ulice širom Republike Srpske u bojama su zastava Srpske i Srbije.

Ponosni smo jer smo došli do dana koji zajednički obilježavamo, ponosni jer su nas kroz istoriju uvijek sprečavali u tome, rekao je Milorad Dodik ističući da su Srbi uvijek težili slobodi i jedinstvu.

"Budućnost koja nas čeka jeste da će Republika Srpska osigurati svoj subjektivitet, zašto ne reći direktno naravno, status nezavisnosti kojoj težimo, ali ne moramo da uzimamo puške za to, to nećemo učiniti, učinićemo sve to na političkom planu, i to je jedino realno i moguće u okviru zemlje koja ne može da funkcioniše, koja se zove Bosna i Hercegovina", poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, rekla je da Srpska želi mir, stabilnost i prosperitet, kako svojim građanima, tako i svima drugima u regiji.

"Za nas u Republici Srpskoj, jačanje veza sa Srbijom kao i unapređenje saradnje koja je danas intenzivnija nego ikada u prošlosti, ostaju prioritetni ciljevi i zadaci. Bez obzira na besmislene opstrukcije iz Sarajeva, nastavićemo sa realizacijom strateških projekata, poput izgradnje aerodroma u Trebinju, hidroelektrane Buk-Bijela, kao i auto-puta Banjaluka–Beograd, i sigurno nikoga nećemo pitati ni u Sarajevu ni bilo gdje na svjetu da li ćemo dostojno obilježiti mjesto najmasovnijeg stradanja našeg naroda u istoriji gradeći svetilište i memorijalni centar u Donjoj Gradini", rekla je Cvijanovićeva.

Ovo je poruka o jedinstvu i slozi srpskog naroda. Dan proboja Solunskog fronta jedan je od najvećih uspjeha srpske vojske u Velikom ratu i zato ovaj dan slavimo kao zajedništvo, rekla je izaslanica srpskog predsjednika Aleksandra Vučića ministarka Darija Kisić Tepavčević.

"Svi Srbi, ma gde živeli, ovaj dan treba da obeležavaju kao dan svesrpskog jedinstva i da ponosno istaknu svoju srpsku trobojku. Danas slavimo jedinstvo, danas slavimo slobodu", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Palata Republike večeras je sijala u bojama zastave Srpske. Parlament Srpske sutra će na posebnoj sjednici usvojiti i Zakon o zaštiti ćiriličkog pisma.

Prvi put o Danu srpskog jedinstva sutra će se govoriti na posebnom času u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво