Čitaj mi!

Herceg Novi bira lokalnu vlast, šest opcija na glasačkom listiću

U Herceg Novom danas se održavaju lokalni izbori, a građani će glasati na 51 biračkom mestu, koja su otvorena jutros u sedam sati i biće zatvorena u 20 sati.

Pravo glasa na izborima, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ima 25.590 birača, koji će glasati za 35 odbornika lokalnog parlamenta.

Do 13 sati glasalo je 39,4 odsto birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK). Građani biraju između pet koalicija i jednog građanskog pokreta.

Izborna lista "Novska lista - Naš grad, naš brod", prva je na glasačkom listiću.

Na drugom mestu liste je koalicija "Evropski tim za Herceg Novi", a na trećem "Pravi Novi, sloboda je u našim rukama".

Koalicija "Za budućnost Herceg Novog i Boke" je na četvrtom mestu, "Stevan Katić - Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" na petom, a koalicija "Dr Dritan Abazović - Crno na bijelo - Može bokeški" na šestom.

Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić - obojica članovi Demokrata.

Uoči izbora u sredu je uništeno nekoliko bilborda koalicije "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi!" sa likom gradonačelnika Stevana Katića. Na bilbordima je ispisana poruka "Srbe na vrbe" i druge uvredljive reči.

 

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">