Читај ми!

Sofija uputila protestnu notu zbog paljenja zastave u Severnoj Makedoniji

Bugarski ambasador u Skoplju Angel Angelov uputio je oštru verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije nakon dobijene informacije da je zapaljena bugarska zastava na Vevčanskom karnevalu, prenosi portal a1on.

Tu informaciju na svom fejsbuk profilu je objavila i bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharieva.

"Nakon informacije o zapaljenoj bugarskoj zastavi u selu Vevčani u Severnoj Makedoniji poručila sam bugarskom ambasadoru u Skoplju da vlastima Republike Severne Makedonije iskaže naše snažne neslaganje sa ovim vandalskim činom. Ambasador Angelov već je uputio oštar verbalni demarš u Ministarstvu spoljnih poslova RSM", napisala je Zaharieva na fejsbuku.

Pendarovski: Paljenje bugarske zastave je nedopustivo 

Reagovao je i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski i osudio paljenje bugarske zastave na Vevčanskom karnevalu u toj zemlji.

Paljenje zastave Republike Bugarske tokom karnevala u Vevčanima je nedopustivo i za osudu. Među susedima je neophodna izgradnja poverenja, razumevanja i poštovanja", poručio je Pendarovski na Tviteru.

Inače odnosi između Skoplja i Sofije dodatno su zategnuti nakon što je Bugarska blokirala početak pristupnih pregovora Severne Makedonije sa EU.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво