Читај ми!

Ministar Bojanić: Neprihvatljiva ponuda Savane za Montenegro erlajns

Crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić zahvalio se vlasniku "Grupacije Savana" Dejanu Mijaču na ponudi za kupovinu "Montenegro erlajnsa".

Mladen Bojanić je objasnio da je ponudu za kupovinu "Montenegro erlajnsa" nemoguće prihvatiti, jer bi se otpisom dugovanja prema državi kršio Zakon o kontroli državne pomoći, što ova Vlada, kako je rekao, za razliku od prethodne neće i ne želi da radi.

Ministar je poručio da ukoliko Dejan Mijač ima neko zakonito rešenje kako prevazići tu prepreku, svakako će to razmotriti u najskorijem roku.

"Želim da Vam se zahvalim na iskazanom interesovanju da pomognete očuvanju nacionalne kompanije 'Montenegro erlajnsa' ", istakao je Bojanić, prenosi RTCG.

Kako je naveo, deo javnosti, a to je naročito izraženo kod opozicionih poslanika, neće i ne želi da čuje istinu, što su, smatra ministar, potezi očajnika koji pokušavaju da spreče Vladu da obelodani "mnoge nezakonite odluke bivše vlasti".

"Zato na sve načine pokušavaju da po navici stečenoj više decenija, varaju javnost i EU partnere. Žao mi je što na osnovu navoda iz Vašeg Pisma o namjerama stičem utisak da su i Vama podmetnuli lažne informacije", poručio je ministar vlasniku "Savane" Dejanu Mijaču.

Avioni državnog avio-prevoznika "Montenegro erlajns" od juče više ne lete. Ministar finansija Milojko Spajić je precizirao da bi šteta od gašenja mogla biti oko 50 miliona evra.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије