Читај ми!

Đukanović: Joanikije nedorastao ulozi koja ga je zapala

Reagujući na izjavu episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, predsednik Crne Gore Milo Đukanović je poručio da Joanikije ne zna o čemu govori i da "nije dorastao ulozi koja ga je zapala".

Episkop Joanikije rekao je da Milo Đukanović "pogrešno razumeo da je osnivanje Episkopskog saveta 2006. bio korak ka odvajanju Crkve u Crnoj Gori".

Iz Đukanovićevog kabineta navode da Joanikije govori o nečemu što ne zna, i ne može znati, prenosi RTCG.

U saopštenju se ističe da iznenađuje reagovanje mitropolita Joanikija na nedavni intervju predsednika Crne Gore kao nekoga ko, kako se naglašava, nikada nije bio učesnik tih razgovora, niti mu je bilo omogućeno da njima prisustvuje.

"Govori o nečemu što ne zna, i ne može znati, čemu nije bio dorastao ni tada, ni sada. Nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala, ‘političkim i uličarskim rječnikom, nedostojnim za bilo koga, a kamoli za jednog vladiku’", saopštili su iz kabineta Đukanovića.

Sasvim je jasno, kako se ocenjuje, da je oglašavanje Joanikija smišljano nekoliko dana, besmisleno.

"Osim ukoliko za cilj nije imao još jači prodor na crnogorsku političku scenu, na kojoj se očigledno bolje osjeća. Njegov rječnik i 'vjerodostojnost' njegovih tvrdnji najbolje govori o njemu samom", zaključuje se u reagovanju iz Đukanovićevog kabineta.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара