Читај ми!

Reagovanja na odluku crnogorskog ministarstva – DF: Odlazeća vlast u očajanju; DPS: Sve očekivano

Lideri Demokratskog fronda Milan Knežević i Andrija Mandić smatraju da je odluka o proterivanju ambasadora Srbije iz Crne Gore "poslednji trzaj" odlazeće vlasti i da pokazuje koliki je "stepen očajanja". U DPS-u smatraju da je odluka očekivana.

Proterivanje ambasadora Srbije Vadimira Božovića iz Crne Gore su "poslednji trzaji antisrpske politike odlazećeg režima", rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

"Naša sloga biće poraz vragu!" porčio je Knežević povodom odluke crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova da ambasadora Vladimira Božovića proglasi nepoželjnim i zatraži da napusti Crnu Goru, preneo je podgorički portal Borba.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, izjavio je da odluka o proterivanju ambasadora Srbije iz Crne Gore pokazuje "stepen očajanja u kome se nalazi odlažeći režim" Mila Đukanovića i Duška Markovića.

Mandić je izjavio Tanjugu da je ambasador Vladimir Božović juče izrekao "onu istorijsku istinu kojom se ponosi srpski narod u Crnoj Gori".

To, ističe Mandić, treba da mu služi na čast, jer da je nešto drugo rekao, i to vreme i dogadaje drugačije ocenio, zamerio bi mu njegov narod.

"Ovakav odnos odlazećeg režima nije samo odnos prema Srbiji nego prvenstveno prema srpskom narodu u Crnoj Gori. Upravo su naši preci organizovali Veliku skupštinu srpskog naroda 1918. godine i ujedinili Crnu Goru i Srbiju. To njima služi na čast, a nama na ponos", naveo je Mandić.

Odluka o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore je štetan, zlonameran i skandalozan potez odlazeće crnogorske vlasti, saopšteno je iz parlamentarne Radničke partije (RP).

Iz Socijalističke narodne partije su poručili da je odluka crnogorskog ministarstva pokazatelj "slabašne moći" Darmanovića, njegovog resore i kompletne odlazeće vlade.   

Stigla je reakcija i sa druge strane, iz DPS-a. U toj stranci smatraju da je odluka crnogorskog ministarstva očekivana.  

Povodom odluke odlazeće vlasti u Crnoj Gori da protera ambasadora Božovića, oglasio se na tviteru portparol DPS Miloš Nikolić.

"Očekivana odluka MSP nakon više opomena posle kojih je Božović nastavio da se meša u unutrašnje stvari i omalovažava državu Crnu Goru", napisao je na tviteru portparol DPS-a Miloš Nikolić. 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво