Čitaj mi!

Mitropolit Amfilohije otežano diše, nije na respiratoru

Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno je da otežano diše uz bol u grudnom košu, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. Mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje neinvazivnu ventilaciju.

Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu (pneumomedijastinum), koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima, navodi se na sajtu Mitropolije.

Mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju, saopštila je Mitropolija.

Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze, a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti. Nalaz na srcu je takođe dobar.

I u narednom periodu, kao i do sada, Mitroplija će uredno i detaljno izveštavati o svim promenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohijakoji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">