Читај ми!

Митрополит Амфилохије позитиван на коронавирус

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позитиван је на коронавирус. Амфилохије је упућен са Цетиња на лечење у КБЦ Подгорица и његово стање је стабилно, а претходне дане провео је у кућној изолацији, саопштила је Митрополија.

Митрополит Амфилохије је тестиран данас око 14 часова у цетињској болници "Данило Први", преносе Вијести.

Према незваничним информацијама из здравствене установе на Цетињу, поглавар Митрополије црногорско-приморске жалио се здравственом особљу да је претходних дана имао повишену температуру.

Урађена је стандардна процедура – узорковање, урађена је епидемијска анкета, клинички преглед и снимак плућа.  

Из МЦП су саопштили да је Амфилохије ушао данас у цетињску болницу "Данило Први" ради рутинске здравствене контроле, а поводом планирања његових предстојећих активности.

"Претходне дане митрополит је провео у кућној изолацији и под непрекидним љекарским надзором. Иако је његово опште здравствено стање и данас утврђено уредним (без значајнијих потешкоћа), а он се лично добро осјећа, ковид-тест је потврдио да је владика инфициран овим вирусом, па је, баш из тих разлога, он превезен у КБЦ Подгорица. Тамо ће, због повољнијих услова лијечења, бити смјештен све док траје инфекција", истиче се у саопштењу.

Из МЦП су додали да је опште мишљење лекара да је Амфилохијево здравствено стање, с обзиром на позитиван резултат теста, сасвим стабилно и под контролом.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво