Uklonjen antisrpski grafit u Splitu

Posle pisanja "Portala Novosti" o grafitu s govorom mržnje iz Splita "J**** ćemo srpske žene i đecu", komunalni redari uklonili su grafit koji se nalazi u blizini Osnovne škole Kman-Kocunar gde se nalazi biračko mesto.

Vest o poruci preneli su brojni mediji iz Hrvatske i Srbije. Grafit koji poziva na silovanje nije nastao nedavno već tu stoji od završetka aktuelne školske godine. Poruka mržnje ispisana je stotinak metara od škole gde se nalazi biračko mesta.

Portal nedeljnika Novosti javlja da je komunalno redarstvo u popodnevnim satima uklonilo taj sporni grafit. 

Navijači Dinama prošlog su meseca na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent istog sadržaja usmeren prema ženama i deci pripadnicima srpske nacionalne manjine.

Jerko Kurevija iz poslova odnosa s javnošću PU splitsko-dalmatinske kazao je da su policijski službenici izašli na mesto događaja i da se sprovode mere i radnje iz nadležnosti policije.

Protiv nepoznatog počinitelja biće podignuta prijava.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara kazao je da kao ni do sada neće dozvoliti bilo kakve parole mržnje i poziva na nasilje i netrpeljivost, osobito prema bilo kojoj manjinskoj skupini.

"U Splitu gradska vlast se kontinuirano bori protiv ovakvih i sličnih grafita. Grad uvijek odmah reagira po dojavi. U Splitu ovakve stvari neće proći jer naš grad otvoren za sve te se neće tolerirati mržnja i nasilje prema bilo kome", kazao je Krstulović Opara, preneo je Portal Novosti.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи