Osuđena za ubistvo sestre - tvrdila da je živa, a telo pronađeno u zamrzivaču

Smiljana Srnec osuđena je nepravosnažno na 15 godina zatvora. Bila je optužena da je pre 20 godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njeno telo sakrila u zamrzivač u porodičnoj kući.

Smiljani Srnec je u kaznu uračunato vreme provedeno u zatvoru. Osim zatvorske kazne, mora da plati i sudske troškove. 

Srnec je proglašena krivom za ubistvo jer sudsko vijeće smatra da postoje dokazi svedoka i veštaka koji upućuju na to da je u leto 2000. godine ubila sestru Jasminu zadavši joj pet  udaraca tupim predmetom u predelu glave.

Tri sata nakon ubistva, telo je sakrila u zamrzivač. Dok je sud izricao presudu Srnec je, kako mediji prenose, plakala.

Završne reči u tom sudskom procesu iznete su prošlog četvrtka. Tužiteljka Irma Bagarić podetila je na svedočenja prema kojima je optužena govorila kako je njena sestra Jasmina živa, da se javlja i da je u Francuskoj.

Srnec je dvaput vođena na poligrafsko ispitivanje, ali ni jednom nije ispitana iz zdravstvenih razloga. Tužiteljka je podsetila i na iskaz svedoka prema kojem je Smiljana prilikom jednog puta u Mađarsku imala Jasminine lične dokumente.

Optužba se u četvrtak osvrnula i na psihijatrijska veštačenja koja su pokazala da Srnec ima niži prag tolerancije i da može reagovati impulsivno i agresivno, a uočene su i opsesivne crte ličnosti. Podsetila je i da se Jasmini gubi svaki trag u leto 2000, ali da je Smiljana tvrdila da je sve do prijave nestanka 2005. godine bila sa sestrom u kontaktu.

Advokat okrivljene Smiljane Srnec Krešimir Golubić rekao je da se od hapšenja do danas traže dokazi ko je ubio Jasminu, ali da nisu pronađeni. Rekao je i da ostaju dve velike i vrlo bitne nepoznanice, trag muške osobe na ženskoj čarapi kojom je vezano telo, a koji nije identifikovan, i seda vlas koja se vidi na desnom kažiprstu žrtve, a nije zabeležena na obdukciji.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво