Bačen suzavac u Budvi, privedeni Carević i Radović

Policija je u Budvi tokom popodneva upotrebila suzavac, nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu. Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je uhapšeno 17 osoba.

Uhapšeni su razrešeni predsednik Opštine Marko Carević, razrešeni predsednik Skupštine Opštine Krsto Radović i odbornici Demokratskog fronta Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, kao i odbornik SNP Krsto Rađenović, prenose Vijesti.

Iz Uprave policije Crne Gore je saopšteno da je zbog učestvovanja u incidentima u Budvi uhapšeno 17 osoba. 

Tenzije u budvanskoj opštini zbog svojevrsnog "dvovlašća" su nastavljene jutros, kada je privatno obezbeđenje, za koje se ne zna ko ga je angažovao, izguralo smenjenog gradonačelnika Marka Carevića, a ulazak u zgradu nije dozvoljen ni Krstu Radoviću. 

Ispred zgrade Opštine Budva jutros je povređen jedan mladić, zbog čega su okupljeni građani kamenicama gađali policiju

Tokom popodneva, građani su blokirali sve ulaze u zgradu, a na službenom parkingu sa okupljenima je bio razrešeni predsednik Opštine Marko Carević.

Građani su čekali da iz zgrade Opštine izađu Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu izabrala za vršioce dužnosti predsednika Opštine i Skupštine Opštine.

Pripadnici specijalnih jedinica došli su prethodno na službeni parking Opštine Budva, nakon što su se građani okupili jer se primicao kraj radnog vremena.

Okupljeni su Bulatovića po izlasku iz zgrade gađali jajima, a policija ga je brzo sprovela u stanicu.

Policija je tada stavila gas maske, a komandir stanice upozorio je okupljene da imaju dva minuta da se raziđu. Pripadnici Posebne jedinice su ispred stanice policije.

Građani su blokirali put tako što su legli na kolovoz i oborili kontejnere, a okupljeni su jajima gađali automobil u kojem je bio Bulatović.

Pripadnik Specijalne jedinice policije rekao je reporteru Vijesti da ih okupljeni gađaju kamenicama i da nije sigurno da se ostane. Ispred stanice policije su inspektori sa gas maskama.

Policija je odbila okupljene ispred zgrade Opštine, gde je bio bačen suzavac. Kamenovana je stanica policije, a suzavac je bačen i u salu Sportskog centra, tokom dečjeg treninga. 

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da su okupljeni građani, od kojih je, kako navode, određeni broj bio i u alkoholisanom stanju, na najgrublji način su ugrožavali bezbednost Vladimira Bulatovića, ostalih građana kao i bezbjednost policijskih službenika izazivajući nerede. 

Kako se dodaje u saopštenju, uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni su nastavili sa izazivanjem incidenata. 

"Pripadnici policije su ovom prilikom zasuti kamenicama i dimnim bombama od strane okupljenih, nakon čega je policija upotrijebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir", navedeno je u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Dodaje se da je povređen jedan policijski službenik, kao i da su oštećene zgrade Centra bezbednosti Budva i Opštine Budva.

Današnji incidenti su nastavak višenedeljnih previranja u Budvi koja su kulminirala smenom Marka Carevića i Krsta Radovića zahvaljujući formiranju tanke većine u Skupštini Opštine. 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се