Напето у Будви – повређен младић, грађани узвратили каменицом на полицију

На службеном улазу у зграду Општине Будва и даље напета ситуација, а у једном тренутку, како пишу "Вијести", бачена је и каменица у правцу полиције, након чега су функционери који се налазе између кордона полиције и грађана упозорили да нема напада на полицију. Повређена једна особа.

На службеном улазу у зграду Општине Будва полиција је применила силу и један младић је повређен. То је изазвало револт окупљених који су узвикивали "нећемо мафију", јављају Вијести.

Председник Скупштине општине Крсто Радовић је упозорио да се не сме дозволити провоцирање маса, "јер је то циљ оних који су унутар зграде".

Позвао је грађане да се свакодневно окупљају и онемогућавају актуелном руководству да раде, али и апеловао на све да не нападају полицију.

"Они (службеници полиције) су пуштени у блато и нијесу криви. У згради је олош и мафија", рекао је Радовић, поручујући да ће бити истрајни.

Велики број грађана је дошао испред зграде Дома здравља где се тренутно налази повређени младић, пишу Вијести.  

Тензије у будванској општини због својеврсног "двовлашћа" су настављене јутрос, када је приватно обезбеђење, за које се не зна ко га је ангажовао, изгурало смењеног градоначелника Марка Царевића, а улазак у зграду није дозвољен ни Крсту Радовићу.

Он је, како је то и најавио јутрос кренуо на посао, али су га службеници приватног обезбеђења  у томе спречили, јављају Вијести.

Царевић је заједно са шефом кабинета Николом Јовановићем изгуран из зграде Општине као и камерман Телевизије Вијести.

Шеф Кабинета председника Општине Будва Никола Јовановић позвао је грађане да буду испред зграде Општине колико год то буде требало и поручио је да неће одступити ни макац.

Одборник Демократа у СО Будва Драган Краповић, коме полиција није дала да уђе у зграду, поденио је пријаву против особа из приватног обезбеђења које су га спречиле да уђе на своје радно место, преносе Вијести.

Како је рекао, у Будви се уводи нека врста ванредног стања.

Улаз омогућити само онима на списку 

Вршилац дужности председника Општине Будва Владимир Булатовић затражио је од ангажованог обезбеђења да спречи улазак свих особа, осим оних који су наведени на посебном списку, с обзиром на, како је навео, "дописе Специјалног државног тужилаштва и потребе изузимања документације по три различита предмета, као и најављена протестна окупљана, те насилне упаде у просторије Општине Будва протеклих дана".

"Након доласка на посао, исти су дужни да доставе списак запослених у својим организационим јединицама, који ће бити прослеђен служби обезбеђења", навео је Булатовић у допису.

Смењеним челницима Општине Марку Царевићу и Крсту Радовићу, како се наводи, улазак у зграду није одобрен.

"Напомињем да због специфичности ситуације није дозвољен улаз у просторије скупштинске службе до даљег ни одборницима ни посланицима, без обзира на политичку припадност и начин на који се легитимишу", навео је Булатовић.

Додао је да ће просторије грађанског бироа бити отворене за становнике Будве чим се стекну услови за њихово безбедно коришћење.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво