Sveštenici u Nikšiću i Baru pušteni nakon informativnog razgovora

Protojerej Miodrag Todorović sinoć je sa advokatom Savom Kostićem izašao iz Centra bezbjednosti u Nikšiću. Njih je ispred zgrade dočekao veliki broj građana, sveštenici i monahinje.

Protojerej Miodrag Todorović je rekao da je dao izjavu povodom litije u Nikšiću i objasnio da je sveštenstvo poštovalo propisane mere.

Advokat Kostić je pojasnio da je Todorović objasnio da su sve vreme bili prisutni redari koji su vodili računa da i tokom molebna i litije bude manje od 200 ljudi koji su držali razmak u odnosu na ostale građane.

"Nije donijeto rješenje o zadržavanju. Sad vjerovatno treba da se pregleda čitav dokazni materijal i da se vidi da li postoji izvršenje krivičnog djela ili ne. Mišljenja sam da ne postoji", rekao je Kostić.

To što se na Trgu Šaka Petrovića, koji je javna površina, okupilo samoinicijativno veliki broj građana, prema rečima Kostića, nije u nadležnosti sveštenstva.

"Policija je korektno postupala i nema te nepotrebne zategnutosti što ne bi bilo poželjno. Apelujem da do toga ne dolazi i u drugim gradovima i da Nikšić bude primjer i ostalima. Vjerujem da postoji nezadovoljstvo građana, ali treba da se poštuju prije svega civilni, a i Božji zakoni", poručio je Kostić.

To što policija nije obezbeđivala litiju i regulisala saobraćaj je, prema rečima advokata, pitanje za policiju.

Dva sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske su izašla iz zgrade barske policije, nakon više sati provedenih u prostorijama na informativnom razgovoru sa pripadnicima Centra bezbjednosti te opštine.

Razišli su se i građani koji su se, ranije večeras, okupili u znak podrške barskim sveštenicima.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се