Ministarka odbrane Severne Makedonije se slikala ispred simbola tzv. OVK, reagovao Vulin

Ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska slikala se ispod fotografije terorističke OVK, prilikom posete Kičevu, gde se fotografisala sa gradonačelnikom tog grada Fatmirom Deharijem, prenosi Plusinfo.

Kako navodi portal Plusinfo, skandalozna fotografija je izazvala oštre reakcije u javnosti, posebno na društvenim mrežama.

Nakon što se pojavila fotografija, oglasila se na svom Fejsbuk profilu i Šekerinska ne osporivši autentičnost fotografije.

"Događaji iz 2001. godine su daleko iza nas. Naše društvo je na demokratski i trajan način savladalo vojnu krizu, čemu svedočimo danas, 19 godina kasnije, kada smo članica NATO-a. U 2020. godini najvažnije je da li političari služe građanima. Ikonografija nije merilo dobrog upravljanja, služba u korist građana je merilo", napisala je Šekerinska na Fejsbuku.

Fotografija je nastala prilikom posete Šekerinske Kičevu, gde je sa gradonačelnikom tog grada Fatmirom Deharijem razgovarala o kovidu 19.

Vulin: Što se Šekerinska ne slika ispod kukastog krsta?

"Slikati se ispod zastave tzv. OVK i reći da je to nevažna ikonografija je kao da se slikate ispod zastave Nezavisne Države Hrvatske i kažete da je u pitanju retro modni pravac", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na fotografiju ministarke odbrane Severne Makedonije Radmile Šekerinske ispred simbola tzv. OVK, te na njen komentar na fotografiju "najvažnije je da li političari služe građanima, ikonografije nisu reper za dobro upravljanje, služenje narodu je reper".

Istakao je da "poziranje pod simbolima terorista koji su nesporno krivi za ubistva stotina civila, žena i dece i govoriti da se tako služi građanima nije ništa manje licemerno nego da se slikate ispod zastave Islamske države i govorite o verskoj toleranciji."

"Ako je protok vremena dovoljno opravdanje da se sve zaboravi i da zastave pod kojima su činjena zverstva nisu više važne, onda pitam zašto se ministarka Šekerinska ne bi slikala ispod kukastog krsta i objasnila da je prošlo 75 godina od oružanih sukoba i da je sada vreme za dobro upravljanje", poručio je Vulin.