Tlo u Zagrebu ne miruje – 17 povređenih, vojska na ulicama

U zemljotresu koji je jutros pogodio Zagreb, 17 ljudi je povređeno. Poslepodne se osetio novi slabiji potres. Jedno dete je u kritičnom stanju, naveo je MUP Hrvatske. Vojska na ulicama. Oštećen i zagrebački stadion Maksimir.

Zemljotres je bio jačine 5,3 jedinice po Rihterovoj skali, a epicentar na sedam kilometara od grada. Posle 16 sati osetio se i novi potres jačine 2,8 jedinica Rihtera.

Popucali su zidovi na zgradama u Vrbiku i Draškovićevoj. Popadale su police i knjige po stanovima. U delovima grada nema struje i vode.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je povreda kod teško ozleđene devojčice neurohirurški tretirana, nakon čega je preduzeto intenzivno lečenje.

Direktor Dečje bolnice rekao je da se lekari bore za njen život, prenose hrvatski mediji.

U Zagrebu je ukupno povređeno 11 osoba, a po tri u Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Oštećenja su pretrpele zgrade, pravoslavni Saborni hram na Cvetnom trgu, a uništeno je i deset metara tornja zagrebačke katedrale. Oštećen je i veliki broj automobila.

Vojska na ulicama 

Vojska je izašla na ulice. Hrvatski predesednik Zoran Milanović rekao je da je najvažanije da građani prate uputstva nadležnih.

"Oni postoje radi ovakvih situacija, sve drugo možete zanemariti", poručio je Milanović.

Grad Zagreb uveo je besplatnu telefonsku liniju za građane. 

U zemljotresu je oštećen i zagrebački stadion Maksimir.

"Pošto su se mediji interesovali o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvestiti da smo tokom prepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona, te su konstatovana manja oštećenja u podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih delova kao i pucanja dve staklene površine na severnoj tribini", saopštio je FK Dinamo.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво