Svedočenje iz Zagreba koji je pogodio jak zemljotres: Bilo je rasulo

Glavni grad Hrvatske,Zagreb jutros je u 6.23 pogodio snažan zemljotres, jačine 5,3 jedinice po Rihterovoj skali. Kasnije su usledili novi potresi tla. Reditelj Dejan Aćimović za RTS je govorio o tome kako je izgledalo jutro u Zagrebu.

"Ovo je baš loše, izmereno je 5.5 amplitude zemljotresa. Počelo je da trese jutros, nama je stan stradao, popucala je fasada, to je centar grada, stara gradnja iz 1896. godine. Zgrada se nije srušila, ali je unutra stan u vrlo lošem stanju, sve je popucalo, popadali su plafoni, a na auto mi je palo pola zgrade. Jutros smo izleteli kao mtak, ali mi je obitelj dobro i to mi je bitno", rekao je Dejan Aćimović.

Da li se i dalje trese tlo?

Da treslo je posle pola sata od prvog potresa, još jače, ali smo svi mi već bili napolju.

Da li su se u Zagrebu organizovali, i kakva je sada situacija?

Bilo je rasulo, vojska policija, svi su skočili na noge, ali je grad Zagreb besprekoran, gradonačelnik, vojska i policija, sve je odmah organizovano. Odmah su obratili pažnju na stare ljude koje su prevezli u bolnicu. Predsednik vlade odmah je reagovao, kao i svi. Sve je stavljeno na raspolaganje, reagovalo se u trenutku i brže nego što se očekuje. Stradalo je porodilište, plućna bolnica, ostale bolnice, sve je odmah evakuisano, KBC i Klinika "Rebro", Intenzivna, sve je stradalo, jer je to stara gradnja.

Da li ima na ulici panike, struje, vode?

 To ne znam, kasnije ćemo znati kada se sve malo smiri i kada se vratimo kući. Najviše je stradao centar grada, zbog stare gradnje.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво