Šojlu: Tursku napustilo više od 76.300 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Šojlu saopštio je preko naloga na "Tviteru" da je preko Jedrena zemlju do sada napustilo više od 76.300 migranata.

Sulejman Šojlu je na Tviteru naveo da je taj broj zabeležen do 09.55 sati po lokalnom vremenu.

Migranti iz Turske u kolonama su krenuli ka Evropi preko Jedrena koji je smešten na turskoj granici sa Grčkom i Bugarskom. 

Hiljade migranata stigle su na granični prelaz Kapikule i napuštaju Tursku ka Grčkoj, a turski graničnici ih ne sprečavaju u tome od petka, navodi Anadolija.

Grčka koristi sva moguća sredstva kako bi demotivisala migrante koji su na njenoj istočnoj granici da pokušaju da je pređu.

Poslednjih sati raste i broj izbeglica i migranata koji pristižu na obale grčkih ostrva, piše Katimerini.

Grčke vlasti su identifikovale čamce sa migrantima i pre ulaska u grčke vode i alarmirale tursku obalsku stražu, ali nisu dobili nikakav odgovor, pa su migranti uspeli da dođu do Grčke.

Snage na granici sa Turskom jača i Bugarska.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je na Tviteru da Evropska unija pažljivo prati razvoj situacije na grčko-turskoj granici i da Grčka i Bugarska imaju punu podršku Brisela.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je izjavio da je ta zemlja i ranije upozoravala da neće moći podneti teret novog migrantskog talasa i da će morati otvoriti granice ako se nastavi kriza i migrantski talas iz Sirije.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара