Skoplje, pritvor i bivšem šefu državne bezbednosti

Bivši šef makedonske državne bezbednosti Sašo Mijalkov uhapšen je i sproveden u zatvor u Šutki. Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Nikole Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

Mijalkovu je određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva. On je sa lisicama na rukama iz skopskog hotela "Meriot" sproveden u istražni zatvor u Šutki.

Određen mu je pritvor na zahtev makedonskog Specijalnog javnog tužilaštva, u slučaju "Target - Tvrđava", rečeno je iz te institucije za Plusuinfo.

Ta dva slučaja ("Tvrđava" i "Target") vode se zbog prisluškivanja za koje su osumnjičeni tadašnji visoki funkcioneri državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova i najbliži saradnici bivšeg premijera i lidera VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

U predmetu "Tvrđava" osumnjičena je i bivša ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, a u "Targetu" Sašo Mijalkov, koji je i rođak Nikole Gruevskog.

Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

Nikola Gruevski, koga vlasti u Skoplju traže zbog odsluženja dvogodišnje kazne zatvora, potvrdio je da je dobio politički azil u Mađarskoj, svega nekoliko sati pošto je Skoplje od vlade u Budimpešti zatražilo njegovo izručenje.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 21. nov 2018, 21:56) - anonymous [neregistrovani]

Za koga ovo radi Z.Zaev?

Dalji komentar nije potreban, ali ptihvatice se svaki odgovor.

(sreda, 21. nov 2018, 09:37) - Aotearoa [neregistrovani]

Mnogo je jasno da je i ovo hapsenje

kao i dva prethodna pritvora direktna posledica bekstva i dobijanje politickog azila Grujevskig, sve ostalo su samo price za male dece !

div id="adoceanrsvdcfhklggd">