Kovač: Blizu smo ispunjenja hrvatskih zahteva prema Srbiji

Poglavlje 23 u pregovorima EU sa Srbijom o članstvu biće otvoreno ako hrvatski zahtevi budu ispunjeni, izjavio je tehnički ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač.

"Od naših pregovarača čujem da smo blizu tome da svi hrvatski zahtevi budu ostvareni i integrisani u pregovaračku poziciju EU. Ako bude tako, moći ćemo da otvorimo to poglavlje Srbije s EU. U protivnom neće biti moguće", rekao je Kovač novinarima u Zagrebu.

Dodao je da Hrvatska "nije jedina koja ima neke zahteve".

Zemlje Evropske unije ni danas nisu postigle dogovor o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu sa Srbijom.

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 28. jun 2016, 11:52) - Sveto Matic [neregistrovani]

Nije ucena nego zahtev!

Kava bre ucena!O cemu ljudi razglabate Ove zahteve sto Hrvatska nama postavlja to su i njoj postavljali pre ulaska u clanstvo!Pricate o zabrani uvozne robe iz Hrvatske a ne mislite se kad bih nama zabranili izvoz u drzave EU od kojih je jedna i Hrvatska i kad bih nama zabranila EU uvoze koje nam je odobrila i to bez carine i oporezivanja i kad bih izisli iz Srbije strani investitori i kad bih nam EU zabranila vadjenje novca iz EU fondova sta bih obda sa nama bilo!Preteravate u komentarima ne razmisljajuci zdravim razumom koje bih posledice imala Srbija kad bih po vasi savetima provodila politiku!

(utorak, 28. jun 2016, 10:14) - anonymous [neregistrovani]

Hrvatska samo zahteva

Ovo kako se Hrvatska ponaša prema nama je nečuveno. Bukvalno žive od izvoza u Srbiju. Njihove firme ovde zarađuju enormne zarade jer izvoze iz EU u zemlju van EU i tu zaradu iznose u Hrvatsku. Zašto Srbija trpi ovakvo ponašanje kada oni više zavise od nas nego mi od njih?

(utorak, 28. jun 2016, 08:34) - anonymous [neregistrovani]

Poglavlja???

Pregovore voditi i dalje, unapređivati Srbiju ekonomski. A niposto ne dozvoliti neke ucene od Hr. i zemlje koja je okrenula leđa EU. Vuċic zna sta radi. Hrvatska ima toliko problema. Pitam se dali sva hrvatska poduzeca u Srbiji placaju porez Srbiji ili se Hrvatska i dalje od nas bogati kao i u Yu. Kovač proba da na ovaj nacin pravi sebe popularnijeg u Hr.

(utorak, 28. jun 2016, 07:53) - anonymous [neregistrovani]

????

EU ne treba da se iznenadi ako jednog dana hoce da otvori poglavlja a onda konstatuje da nema sa kim. Krenuo je krenuo raspad. Englezi nisu naivni, oduvek su krojili svet pa ce skrojiti i EU po svojoj meri.

(utorak, 28. jun 2016, 07:26) - anonymous [neregistrovani]

A sta je sa 300000 oteranih i oplackanih ljudi?

Prekinuti pregovore sa EU sve dok ne nateraju Hrvatsku da ispostuje osnovna ljudska prava proteranih gradjana. Ako u EU ne vaze jednaka prava za sve, ne treba nam da im budemo obespravljene sluge i robovi,

(utorak, 28. jun 2016, 04:51) - anonymous [neregistrovani]

Cudno...

Niti Hrvatska niti Velika Britanija trenutno imaju vladu.....

(ponedeljak, 27. jun 2016, 22:28) - anonymous [neregistrovani]

Imamo i mi jedan zahtev, ako bi ste da nas saslušate

Mi bi smo da ništa nemamo sa vama.