Madona spektakularno na Jazu, više publike nego na Stonsima

Pop pevačica Madona pokazala se, na plaži Jaz kod Budve, kao majstor koncertnog šou biznisa, a spektakl koji je priredila privukao je znatno više gledalaca nego koncert "Roling stounsa” prošle godine na istom mestu.

Madona je na binu izašla u 21.50, sa gotovo sat vremena kašnjenja. Publika iz čitavog regiona bivše Jugoslavije potom je dobila 110 minuta vrhunskog audio-vizuelnog ugođaja, pri čemu je svaki detalj bio pažljivo isplaniran i tempiran, a svaka pesma je imala svoj vizuelni pečat.

Najprofitabilnija pop i rok pevačica, koja je na Jaz stigla u 19 sati, bila je u izuzetnoj fizičkoj kondiciji - igrala je, svirala gitaru, preskakala konopac... Oko nje su bili članovi benda, prateći vokali i mnogobrojni plesači.

Madona je otpevala 21 pesmu, od kojih su najbolje bile prihvaćene one koje su obeležile 25-godišnju karijeru te pop dive. Verovatno najsnažniju reakciju izazvali su megahitovi "Vogue", "Like A Prayer" i "La Isla Bonita".

Program je bio razvrstan u četiri bloka - zavisno od odeće koju je Madona imala na sebi. U prvom bloku je nosila kaubojsku odeću i uglavnom pevala pesme s novog albuma "Hard Candy", u drugom je bila odevena sportski, u trećem je imala "ciganski" izgled, a u četvrtom futuristički.

Između ovih celina emitovani su inserti iz njenih spotova. Najbolje je bio primljen treći blok, tokom kojeg je Madona otpevala svoj veliki hit iz osamdesetih "La Isla Bonita", a na bini svirao ciganski bend, koji je izveo dve pesme, a među njima "Romale, romale".

Koncert je završen u 23.40, nakon četvrtog bloka tokom kojeg je, horski sa publikom, Madona otpevala pesme "Express Yourself", "Hung Up" i "Give It To Me". Par minuta kasnije, poleteo je njen helikopter i odneo je ka Budvi.

Nastupu Madone prethodile su ogromne gužve, tokom kojih su na prilazima Budvi formirana automobilske kolone duge i po 10 kilometara. Veliki broj posetilaca stigao je iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih krajeva Evrope.

Publika, koja je do Jaza dobrim delom stigla peške, razišla se posle koncerta disciplinovano. Kapije koncertnog prostora bile su otvorene u 18 sati, a u 20 sati je nastupila Madonina gošća, švedska pevačica Robin.

Tokom Madoninog nastupa na Jazu je bilo znatno više ljudi nego u avgustu prošle godine na koncertu Roling Stounsa, kada je bilo oko 30.000 gledalaca. Organizatori sinoćnjeg koncerta najavili su ranije da očekuju oko 50.000 gledalaca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво