Čitaj mi!

Balkan, meta radikalnih islamista?

Mogući teroristički napadi na Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i druge zemlje regiona, upozorio radikalni islamski lider Omar Bakri, jer su, kako tvrdi, to zemlje koje istorijski pripadaju islamu. Kao muslimanske teritorije, Bakri je naveo Španiju, Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i Albaniju.

Radikalni islamski lider Omar Bakri upozorio je da su mogući teroristički napadi na Bugarsku, Rumuniju, Srbiju i druge zemlje regiona, jer sve te teritorije, kako tvrdi, istorijski pripadaju islamu, preneli su rumunski mediji.

Bakri je za bugarski list 24 časa rekao da "kada islam uđe na neku teritoriju, ona postaje islamska, pa je zbog toga islam obavezan da je kad-tad oslobodi", prenosi agencija Mediafaks.

Kao muslimanske teritorije, Bakri je naveo Španiju, Bugarsku, Rumuniju, Albaniju, Makedoniju, Srbiju, Kosovo i Bosnu.

"Španija je, na primer, muslimanska teritorija. Istočna Evropa, takođe. Rumunija, Albanija, Makedonija, Srbija, Kosovo, Bosna. Ali, zbog slanja trupa u Avganistan i Irak, kao i zbog vojne saradnje sa Izraelom, takođe i Bugarska je legitimna meta", rekao je Bakri.

Omar Bakri je radikalni islamski lider poreklom iz Sirije, sa čvrstim vezama sa Al Kaidom. Živeo je 20 godina u Londonu, ali je posle atentata u julu 2005. godine otišao u Liban i zabranjen mu je povratak u Veliku Britaniju.

Komentarišući Bakrijeve pretnje, rumunski ministar spoljnih poslova Titus Korlacean novinarima je rekao da je "Rumunija u prvom redu hrišćanska zemlja" i da "ne treba da komentariše razne izjave koje nemaju veze sa realnošću".

Korlacean je ipak naveo da je "Rumunija prihvatila razne strateške projekte kao što je antiraketni štit" u strateškom partnerstvu ne samo sa SAD, već i sa NATO i da će ostati "verni saveznik, nezavisno od rizika".

broj komentara 12 pošalji komentar
(petak, 05. okt 2012, 14:19) - !!! [neregistrovani]

Zakon spojenih obrva

Baš nas iznenađuju izjave ovakvih i njemu sličnih bez obzira na religijsku pripadnost!

(petak, 05. okt 2012, 14:02) - anonymous [neregistrovani]

Podsmeh Rumunije

Коментаришући Бакријеве претње, румунски министар спољних послова Титус Корлацеан новинарима је рекао да је "Румунија у првом реду хришћанска земља" и да "не треба да коментарише разне изјаве које немају везе са реалношћу".Rumuni na ovo reaguju sa podsmehom.Zbog pametne nacionalne politike i u vreme komunizma, oni imaju mladju i vitalniju naciju od nas Srba.Dok mi izumiremo oni izvoze radnu snagu u celu Evropu.Ako treba ovoga zaustaviti u namerama da preuzme ceo Balkan treba da se ugledamo na Rumuniju gde se radjaju deca, za razliku od nas.U suprotnom postoji rizik da se ovome planovi ostvare naseljavanjem i visokim natalitetom Albanaca, Turaka isl. i u ostatku Srbije.

(petak, 05. okt 2012, 11:28) - anonymous [neregistrovani]

nele

Dok je bijo TITO ziv za ovakve stvari nikad nisam cuo-

(petak, 05. okt 2012, 09:06) - nidža [neregistrovani]

Demokratija!

Kako gledati na ove pretnje u svetlu najnovijih dešavanja u svetu ali i u SRbiji (zabrana "parade")? Ignorisati ne smemo jer ekstremizam i zaslepljenost sopstvenim idejama i shvatanjima ne poznaje granice.
A činjenica je da je ideja demokratije izokrenuta u ideje nametanja svoje volje i shvatanja od strane manjih grupa.

(četvrtak, 04. okt 2012, 22:32) - anonymous [neregistrovani]

terorizam

imali su i amerikanci tehniku pa eto krvare sada treba ostrije kotrolisati granice i unutrasnost srbije jos ostrije i pametnije tako da se nebi desilo nesta strasno...

(četvrtak, 04. okt 2012, 22:22) - МиЛоРаД [neregistrovani]

а Грчка

Чудно да овај прескочи Грчку. Што се тиче Србије, немора да брине, јер овај мора прво да прегази НАТО да би дошао до нас. Поздрав

(četvrtak, 04. okt 2012, 22:11) - anonymous [neregistrovani]

Sta ovaj svasta naprica

Srbija nije znala za Islam dok nisu dosli Turci. Odlaskom Turaka u Srbiji i Bosni su na nekim podrucijima ostale poturice koje i danas zive tamo. Znaci Islam nije istorijski bio na Balkanu, nego je nametnut za vreme Turske najezde na ove prostore.

(četvrtak, 04. okt 2012, 20:53) - Slobodan UK [neregistrovani]

Terorizam

Izjave koje ovaj lik daje ne trebaju da vas zabrinjavaju,jer njega ni ekstremni muslimani ne uzimaju za ozbiljno.

(četvrtak, 04. okt 2012, 18:20) - Sale-Beclija [neregistrovani]

Srbiju...

Srbiju ce braniti Srbija,taman imamo dovoljno tehnike a uz to upravo spremamo nove avione bas za takve kao ovaj lik,jedini problem je sto nemamo kome naplatiti teritorjiju kao ratnu odstetu...ko se boji vrabaca neka zito ne seje....

(četvrtak, 04. okt 2012, 18:17) - anonymous [neregistrovani]

d-x

odakle dolazi ovaj fini .?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">