Prizivanje novog Dejtona ugrožava BiH

Predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić poručio da svako prizivanje "Dejtona dva" predstavlja poigravanje sa stabilnošću BiH. Ovoj zemlji treba unutrašnji dijalog jer je umorna od eksperimenata, rekao Špirić.

Svako prizivanje "Dejtona dva" predstavlja poigravanje sa stabilnošću BiH, poručio je predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Mevlutu Čavušoglu.

"Tokom sastanka upoznao sam Čavušoglua sa situacijom u BiH, napretku i zastojima na evroatlantskom putu. Zamolio sam da se pomogne BiH kada je reč o liberalizaciji viznog režima", rekao je Špirić.

Špirić je rekao da je BiH ispunila više od 90 odsto obaveza prema Savetu Evrope i da je vreme da se iz statusa monitoringa pređe u status demokratskog dijaloga sa Savetom Evrope.

Nikola Špirić je rekao da nikom u BiH ne bi trebalo da smeta da neko lobira za BiH, jer je to interes svih u zemlji, kako Republike Srpske tako i Federacije BiH.

"Međutim, ukoliko neko lobira da dođe do promene okvirnog mirovnog sporazuma, a ne zna šta drugo nudi, to je igra bez jasnog rezultata. A BiH je umorna od eksperimenata i ovoj zemlji treba unutrašnji dijalog, a ne dijalog sa međunarodnim adresama koje ponekad stvaraju cirkus od BiH", rekao je Špirić.

Čavušoglu će i danas boraviti u Sarajevu, gde će imati više sastanaka sa političkim liderima u BiH.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво