Novi scenario tragedije "erbasovog" aviona

Iako je prvobitno rečeno da se avion kompanije "Er frans" sa leta 447 raspao u vazduhu, francuski istražitelji saopštili da je letelica velikom brzinom udarila o površinu vode. Crna kutija Erbasovog aviona još uvek nije pronađena.

Avion "Er Fransa", koji se sa 228 putnika i članova posade 1. juna srušio u Atlantik, nije se raspao u vazduhu, već je u velikoj brzini udario o površinu vode, saopštili su francuski istražitelji.

Avion sa 216 putnika i 12 članova posade nestao je tokom leta iz Rio de Žaneira za Pariz, a uzrok nesreće do sada nije utvrđen.

Šef istražnog tima Alen Bujar izjavio je da se avion nije raspao u vazduhu, već da je udario o površinu vode u smeru letenja, sa snažnim vertikalnim ubrzanjem.

Bujar je rekao da su piloti pokušali tri puta da se povežu sa bazom podataka u Dakaru, glavnom gradu Senegala, ali da u tome nisu uspeli jer, po svemu sudeći, Dakar nikada nije dobio plan leta.

"To nije normalno", istakao je Bujar, dodajući da istražitelji pokušavaju da utvrde zašto je tek šest sati po nestanku aviona objavljeno vanredno stanje, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, potraga za crnim kutijama iz "erbasa A330", nastaviće se do 10. jula, s obzirom na to da crna kutija emituje signal samo ograničeno vreme.

Bujar je, takođe, napomenuo da Francuska još nije dobila odobrenje da pogleda izveštaje sa autopsija tela pronadjenih žrtava.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 03. jul 2009, 07:50) - anonymous [neregistrovani]

pogodjen

Priznali ili ne , Avion je pogodjen i eksplodirao , a ko bi mogao top da ucini , valjda je svima jasno osim francuzima.