Predao se otmičar aviona

Naoružani otmičar koji je oteo avion kompanije "Kendžet" na aerodromu na Jamajci, predao se policiji, nakon što je oslobodio sve putnike i članove posade koje je nekoliko sati držao kao taoce. Motiv otmice je najverovatnije pljačka. U avionu bilo 182 putnika i članova posade. Otmičar zahtevao da mu se omogući odlazak na Kubu.

Naoružani otmičar koji je oteo avion kompanije "Kendžet" na aerodromu na Jamajci predao se policiji, pošto je oslobodio sve taoce, javila je agencija Rojters.

Otmičar je nekoliko sati držao kao taoce putnike aviona kanadske avio-kompanije na međunarodnom aerodromu u Montego Beju na Jamajci.

Nakon puštanja više od 150 putnika, zadržao je šest članova posade kao taoce i jednog putnika, koga je kasnije oslobodio.

Koristeći lažnu identifikacionu karticu otmičar je oko 22.30 po lokalnom vremenu ušao u avion kanadske aviokompanije "Kendžet" koji je trebalo da poleti za Halifaks u Novoj Škotskoj.

Zvaničnik kanadske aviokompanije saopštio je u Boingu 737 na letu 918 bilo ukupno 182 putnika i članova posade.

Zvaničnici kažu da otmičar ima oko 20 godina i da je "mentalno nestabilan" ne navodeći šta bi to tačno trebalo da znači.

Sa otmičarem su vođeni razgovori o oslobađanju talaca. Ministar informisanja Jamajke Deril Vaz potvrdio je da je otmičar zahtevao da mu se omogući da ode na Kubu.

Na aerodromu je bio i otmičarev otac koji je pokušavao da pomogne policiji da ga nagovori da oslobodi preostale taoce.

Premijer Jamajke Brus Golding, takođe, je učestvovao u pregovorima sa otmičarem, a putnicima je ponudio svu neophodnu pomoć.

Kanadski premijer Stefan Harper boravi u jednodnevnoj poseti Jamajci gde je došao nakon samita američkih država održanog na karipskom ostrvu Trinidad i Tobago.

Prema svemu sudeći, motiv otmice aviona je pljačka. Naime, Kristen Goslin, koji se nalazio u avionu, ispričao je svom ocu u telefonskom razgovoru da je otmičar od putnika zahtevao da mu predaju sav novac koji imaju. 

Međunarodni aerodrom Sangster u Montego beju godišnje koristi više od milion ljudi i jedan je od najsavremenijih na Karibima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи