Vnimanie, govorit Moskva!

Namerno objavljena lažna vest o ruskoj invaziji na Gruziju izazvala je pravu paniku u toj zemlji. Privatna televizijska stanica objavila i da je predsednik Mihail Sakašvili ubijen. Veliki broj građana doživeo srčani udar. Usledilo izvinjenje medijske kuće.

Televizijska stanica Imedi prikazala je snimke sukoba Rusije i Gruzije iz avgusta 2008. godine, a javljeno je da su ruski tenkovi na putu ka Tbilisiju i da su njihovi avioni bombardovali luke i aerodrome. Televizijski prilog izazvao je veliku paniku među stanovništvom Gruzije.

Objavljeno je i da je predsednik Mihail Sakašvili ubijen. Tek na kraju priloga objašnjeno je da je vest lažna i da je ta televizija samo želela da pokaže šta bi moglo da se desi. Hitne službe bile su zatrpane pozivima.

"Kada je situacija tako napeta predstavlja kriminalni akt šaliti se na ozbiljne teme. TV stanica bi zbog ovoga trebalo da odgovara na sudu", rekao je otac David, sveštenik.

Veliki broj građana doživeo je srčani udar, a mnogi su pali u nesvest. Zbog preopterećenja, mreža mobilne telefonije je nakratko prestala da radi. Nezadovoljni građani protestovali su ispred sedišta te televizije, a predstavnici vlade osudili su postupak TV stanice.

"Predsednik Sakašvili me je poslao da urednicima televizije kažem da kada se pravi ovakav program uprkos tome što Gruzija i dalje izložena pretnjama, ne samo da se mora dati usmeno upozorenje unapred već na ekranu mora posebno biti napisano da je reč o imitaciji", rekla je Manana Madžgaladze, portparol predsednika Gruzije.

Medijska kuća se kasnije izvinila zbog panike koju je prilog izazvao i kaže da je jedina namera bila da prikažu kako bi izgledao najgori dan u istoriji zemlje. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво