Читај ми!

Bajdenov advokat: FBI nije pronašao poverljiva dokumenta u predsednikovoj kući

Pripadnici američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) pretresli su vikendicu predsednika Džozefa Bajdena u Rihobot Biču u Delaveru, izvestio je javnost lični Bajdenov advokat. Ovoga puta, nisu pronašli nikakva poverljiva dokumenta.

Agenti FBI su pregledali neke, rukom pisane, beleške i druge materijale iz perioda kada je Džozef Bajden bio potpredsednik u Obaminoj administraciji, prenosi AP.

Ovo je treći po redu pretres Bajdenovih prostorija što samo pokazuje da se nastavlja istraga koja je nedeljama strpljivo sprovođena, umesto da bude obustavljena čemu se Bajden, po svemu sudeći nadao.

Lični advokat američkog predsednika Bob Bauer rekao je da su agenti FBI proveli tri i po sata u pretresu kuće i da "nisu pronašli nikakve dokumente sa poverljivim oznakama".

Bauer je tokom svog izlaganja nastojao da prikaže predsednika i njegov tim kao spremne na saradnju i potpuno transparentne rekavši da je poslednji pretres bio "planirani dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu koje sprovodi američko ministarstvo pravde".

Istakao je da Bajden i njegov tim u potpunosti "podržavaju i nastoje da olakšaju sprovođenje istražnih radnji".

Advokat Bauer nije direktno pominjao bivšeg predsednika Donalda Trampa. On je, međutim, imao nameru da svojim izlaganjem ipak napravi poređenje dve istrage, ovu istragu Bajdena sa "slučajem Tramp".

U slučaju Tramp, višemesečni, beskorisni napori ministarstva pravde da se dobiju svi poverljivi podaci odneti na imanje bivšeg predsednika u Mar-a-Lago na Floridi kulminirali su nalogom za pretres izdatom u avgustu i zaplenom tridesetak kutija sa dokumenatima.

Suprotno tome, pretresi bivše Bajdenove kancelarije i njegovih kuća u Delaveru izvršeni su uz saglasnost predsednika i bez zvaničnog naloga.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво