Читај ми!

FBI: U Trampovoj kući nađeni osetljivi podaci o Kini i Iranu

Veoma osetljivi obaveštajni podaci o Iranu i Kini nalaze se u dokumentima koje je FBI pronašao tokom pretresa kuće bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, otkriva "Vašington Post", pozivajući se na izvore koji su upoznati sa tim.

Reč je o tajnim dokumentima, koje je FBI pronašao tokom avgustovskog pretresa čuvene Trampove rezidencije na Floridi, u kojima je opisan obaveštajni rad u vezi s Kinom, a najmanje jedan od njih odnosi se na iranski raketni program, prenosi Rojters.

Objavljivanje informacija iz dokumenata donelo bi "višestruke rizike", uključujući ugrožavanje ljudi koji pomažu u radu američkih obaveštajnih službi, citirao je eksperte američki list.

Ministarstvo pravde istražuje da li je Tramp prekršio zakon time što je odneo vladine dokumente, posle napuštanja funkciju 2021. godine, što uključuje i oko 100 poverljivih dokumenata koje je preneo na svoje imanje na Floridi.

Istražuje se i da li su Tramp ili njegov tim ometali agente koje je FBI poslao u njegovu kuću.

Tramp je, s druge strane, ubeđen da pretres ima veze sa njegovom namerom da se kandiduje po treći put za predsednika SAD na izborima u novembru 2024. godine. 

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво