Читај ми!

Protest u Parizu zbog porasta cena, opozicija pozvala na generalni štrajk

Hiljade ljudi izašlo je na ulice Pariza kako bi protestovalo zbog porasta cena. Vođa levičarske partije Nepokorna Francuska Žan-Lik Melanšon pozvao je na generalni štrajk u utorak. Demonstranti su se povremeno sukobljavali sa policijom.

U protestu su učestvovali i vođa levičarske partije Žan-Lik Melanšon koji je pozvao na generalni štrajk u utorak, ali i ovogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za književnost Ani Erno, preneo je Rojters.

Melanšon je pratio korake četiri sindikata, među kojima nije i najveći umereni sindikat CFDT, koji su pozvali na štrajkove i proteste za povećanje zarada u utorak.

Sindikati su pozvali na proteste kako bi se zaštitilo pravo na štrajk, nakon što je vlada naredila rekviziciju od radnika pojedinih naftnih rafinerija, što je za sindikate kršenje njihovih ustavom garantovanih prava.

Ministar finansija Gabrijel Atal rekao je da levičarska koalicija pokušava da iskoristi trenutnu situaciju, obeleženu stalnim štrajkovima u nuklearnim elektranama francuske kompanije EDF i u francuskim rafinerijama nafte.

Organizatori tvrde da je na protestu učestvovalo više od 140.000 ljudi, dok su iz pariske policije naveli da se procene o broju demonstranta i dalje vrše.

Mediji prenose da su se demonstranti povremeno sukobljavali sa policijom, kao i da je zapaljeno nekoliko kontejnera i da je oštećen određen broj bankomata.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи