Читај ми!

Trodnevna žalost zbog zločina u ruskoj školi, ispituju se motivi napada

Napadač na školu u Iževsku, koji je ubio 15 osoba i ranio je 24 osobe, bio je lečen u psihijatrijskoj bolnici, prenose ruski mediji. Regionalne vlasti proglasile trodnevnu žalost.

Napadač, muškarac u ranim tridesetim, koji je identifikovan kao Artem Kazancev ubio je 15 ljudi, među kojima je 11 dece i ranio je 24 osobe u jednoj školi u Rusiji, a nakon čega se ubio, saopštili su ruski istražitelji.

"Ubio je dva čuvara, a zatim otvorio vatru na učenike i nastavnike u školi broj 88 u Iževsku koju je nekada i sam pohađao", dodali su istražitelji. 

Ruski mediji prenose da je Kazancev lečen u psihijatrijskoj bolnici.

Sa druge strane, Ruski istražni komitet, koji se bavi velikim zločinima, saopštio je da istražuje sumnjive veze počinioca sa neonacizmom.

"Istražitelji trenutno vrše pretres njegovog prebivališta i proučavaju ličnost napadača, njegove stavove i okruženje. Sprovode se provere njegove privrženosti neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji", navodi se u saopštenju komiteta.

Objavljen je snimak na kojem se vidi telo muškarca kako leži u učionici sa prevrnutim nameštajem i papirima razbacanim po krvavom podu.

Napadač je bio obučen u crno, sa crvenim kukastim krstom na majici, bio je naoružan sa dva ručno adaptirana pištolja za ispaljivanje bojeve municije i kod sebe je imao ukupno 10 okvira municije kalibra 9 milimetara na kojima je crvenom bojom ispisano "mržnja", saopštila je pres-služba odeljenja Nacionalne garde regiona Udmurt, prenosi Tas.

Pomoćnik ruskog ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov kazao je da grupa lekara putuje u Iževsk da pomogne žrtvama pucnjave, prenela je agencija Interfaks.

Prema njegovim rečima, u školu u kojoj radi 80 nastavnika i koju pohađa 982 đaka upućeno je 14 ekipa Hitne pomoći.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво