Читај ми!

Primirje između Izraela i Islamskog džihada se poštuje, Bajden hvali Gvozdenu kupolu

Primirje između palestinskog Islamskog džihada i Izraela izdržalo je proteklu noć, prvu koja je prošla mirno nakon tri dana raketiranja. Lider ove grupe poručuje da će nastaviti borbe ako se Izrael ne bude držao dogovorenog. Američki predsednik hvali izraelsko rukovodstvo i upotrebu Gvozdene kupole.

Prekid vatre između Izraela i palestinskog Islamskog džihada zvanično je počeo u 22.30 (23.30 po lokalnom vremenu).

U poslednjim trenucima uoči prekida vatre došlo je do jakih izraelskih udara na Gazu, a izraelski mediji javljaju da je u prvim minutima prekida suprotna strana uzvratila.

Ipak, noć je prošla mirno, a lider Islamskog džihada Zijad Nakaleh poručuje da će se borbe nastaviti ako se Izrael ne bude držao dogovorenog uz egipatsko posredovanje. 

Američki predsednik Džozef Bajden pohvalio je izraelsko rukovodstvo, kao i sopstvenu podršku odbrambenom sistemu "gvozdena kupola", za koji navodi da je spasao mnogo života. 

Izrael je počeo operaciju u petak, sa ciljem da gađa palestinsku radikalnu grupu Islamski džihad u Gazi, a u nedelju je saopšteno da je ostvaren cilj operacije.

Još u petak je ova radikalna grupa odgovorila, ispalivši stotinu raketa ka Izraelu, a sukobi su se nastavili tokom čitavog vikenda.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво