Читај ми!

Eksplozije u Donjecku i Lugansku, Bajden uveren da je Putin odlučio da napadne Ukrajinu

Krizi na granici Ukrajine i Rusije ne nazire se kraj. Vlasti u Donjecku tvrde da su pod raketnim udarima ukrajinskih trupa i da očekuju invaziju, dok Kijev to demantuje. U Luganskom i Donjecku počela je evakuacija civila a ruski predsednik Putin naložio je pomoć za izbeglice.

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sazvane na zahtev Kijeva zbog rezolucije Dume u kojoj se priznaje nezavisnost Luganska i Donjecka, nije donela ništa novo. 

Američki državni sekretar Entoni Blinken nazvao je ukrajinsko-rusku krizu "rizičnim momentom" tokom obraćanja Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, dok je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova rekao je da su pokušaji da se okrivi Rusija "uzaludni i neosnovani".

Američki zvaničnici tvrde da su dobili obaveštajne podatke koji pokazuju da je povlačenje ruskih snaga sa granice sa Ukrajinom namerna varka, s ciljem obmane SAD, piše Vašington post.

Tenzije u odnosima Rusije i Zapada eskalirale su, pošto Zapad tvrdi da Rusije priprema, kako se navodi, "invaziju" na Ukrajinu, dok Moskva to odbacuje i ističe da štiti sopstvene bezbednosne interese.

Međusobne optužbe Kijeva i proruskih snaga za kršenje primirja

Ukrajinska vojska tvrdi da je zabeležila 60 kršenja primirja od strane proruskih separatista , a ranjen je jedan vojnik.

Broj incidenata u istočnoj Ukrajini na liniji razgraničenja vladinih i proruskih snaga naglo je povećan od četvrtka, tvrdi i OEBS.

Proruske snage u istočnoj Ukrajini optužile su ukrajinsku vojsku za artiljerijske i minobacačke napade.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво