Читај ми!

Nema besplatnog ručka – za smeštaj u Trampovom golf klubu Tajnoj službi naplaćeno 10.000 dolara

Bivši američki predsednik Donald Tramp naplatio je u maju pripadnicima Tajne službe skoro 10.200 dolara za korišćenje soba za goste u njegovom golf klubu u Nju Džersiju, pokazuju novoobjavljeni zapisi.

Naknade za sobe u klubu u Bedminsteru iznosile su tačno 10.199,52 dolara za 18-dnevni boravak, oko 566 dolara po noćenju u odmaralištu, prenosi Gardijan navode Vašington posta.

Tajna služba je objavila dokumenta, ali i obrazac za rezervaciju koji je pokrivao period od 28. maja do 1. jula, kao i račune odmarališnih taksi u iznosu od 3.400 američkih dolara za januar, februar i početak maja. Agencija nije otkrila razlog za te optužbe, koje su postavljene pre Trampovog dolaska.

Naplaćivanje smeštaja nije novost, jer je Tramp često naplaćivao tajnoj službi sobe koje su koristili njeni agenti, čak i tokom svog mandata, navodi Vašington post.

Trenutno ne postoje zakonske odredbe koje sprečavaju Trampa i njegovu kompaniju da zahtevaju da Tajna služba plati zakup smeštaja na njegovim posedima.

Po zakonu je Tajna služba dužna da plati sve što je potrebno za iznajmljivanje soba u blizini klijenata.

Aktuelni američki predsednik Džo Bajden je jedina druga zaštićena osoba koja je naplatila smeštaj Tajnoj službi. Dok je bio potpredsednik, Bajden je mesečno naplaćivao 2.200 dolara za korišćenje vikendice na njegovom imanju u Delavaru.

Međutim, otkako je postao predsednik, Bajden nije naplaćivao kiriju Tajnoj službi.

Objavljivanje tih računa dolazi u trenutku kada su državni tužioci Njujorka najavili krivične prijave protiv Trampove organizacije zbog njenog poslovanja.

Kompanija i njen glavni finansijski direktor Alen Vajselberg optuženi su za krivična dela povezana sa porezima. Vajselberg i kompanija su se prošle nedelje izjasnili da nisu krivi.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво