Читај ми!

"Er Frans" otkazao let ka Moskvi, traži rutu koja zaobilazi Belorusiju

Avio-kompanija "Er Frans" otkazala je let Pariz–Moskva pošto Rusija nije odobrila novu rutu koja zaobilazi Belorusiju, saopšteno je iz te kompanije.

Francuski prevoznik ukinuo je let AF1154 "iz operativnih razloga povezanih sa zaobilaženjem beloruskog vazdušnog prostora, zahtevajući novo odobrenje od ruskih vlasti da uđu na njihovu teritoriju", rekao je portparol "Er Fransa".

Evropska unija je pozvala svoje avio-kompanije da izbegavaju Belorusiju i njen vazdušni prostor, negodujući zbog prinudnog sletanja aviona kompanije "Rajaner" u nedelju, koji je bio na ruti iz Grčke za Litvaniju, i hapšenja disidenta novinara koji je bio u tom avionu.

Iz "Er Fransa", koji ima više nedeljnik letova ka Moskvi, saopšteno je da i dalje planira sledeći let ka Moskvi koji je po redu letenja u petak, pod uslovom da Rusija odobri zaobilaznu rutu koja bi omogućila da izbegnu preletanje Belorusije.

Putnicima sa leta za Moskvu koji su ostali na pariskom aerodromu "Šarl de Gol" poručeno je da "Er Frans žali zbog bilo koje neprijatnosti izazvane ovom situacijom".

Francuska je među zemljama koje zauzimaju čvrst stav prema Belorusiji čiji je ratni avion presreo let "Rajanera" i naveo ga na prinudno sletanje, i ne dozvoljava beloruskoj nacionalnoj avio-kompaniji da saobraća.

I avion beloruske avio-kompanije ka Barseloni bio je prinuđen da se vrati u Minsk nakon što su kontrolori leta u Poljskoj saopštila kapetanu da mu neće biti dozvoljen ulazak u francuski vazdušni prostor.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво