Читај ми!

Italija proteruje ruske diplomate zbog navodne špijunaže

Kremlj nije upoznat sa detaljima hapšenja službenika ruskog vojnog atašea, ali se nada očuvanju pozitivnih odnosa sa Italijom, izjavio je portparol ruskog Predsedništva Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov je naveo da još uvek nema informacije o razlozima ili okolnostima ovog hapšenja.

"U svakom slučaju nadamo se da će biti očuvana pozitivna i konstruktivna priroda rusko-italijanskih odnosa", rekao je Peskov, prenosi Tas.

Istim povodom oglasilo se i rusko Ministarstvo spoljnih poslova koje je navelo da Moskva radi na pojašnjavanju proterivanja dvoje ruskih diplomata iz Italije i narednim koracima.

"Žao nam je zbog proterivanja dva člana ruske ambasade u Rimu. Naši mogući potezi biće naknadno objavljeni", navelo je Ministarstvo u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Italije ranije danas je saopštilo da je odlučilo da protera iz zemlje dvojicu službenika ruske ambasade.

"Specijalna jedinica karabinjera zadržala je kapetana italijanske mornarice i ruskog službenika u trenutku predaje poverljivih dokumenata u zamenu za novčanu nagradu. Obojica su optužena za špijunažu i pretnju državnoj bezbednosti", rekao je Di Majo.

Dodao je da je tim povodom, protest italijanske vlade izražen ruskom ambasadoru u Italiji  Sergeju Razovu pozvanom u Ministarstvo spoljnih poslova.

"On je takođe obavešten o hitnom proterivanju dvojice zaposlenih u (ambasadi) umešanih u ozbiljan slučaj špijunaže. Zahvaljujem našim specijalnim službama i svim državnim agencijama koje rade na bezbednosti naše zemlje", napisao je ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo na Tviteru Fejsbuku.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво