Читај ми!

Rusija pozvala ambasadora iz SAD na konsultacije u Moskvu nakon Bajdenovih izjava

Rusija je u sredu pozvala svog ambasadora u Sjedinjenim Državama u Moskvu radi konsultacija o budućnosti američko-ruskih veza nakon što je američki predsednik Džo Bajden rekao da će Vladimir Putin "platiti cenu" za navodno mešanje u izbore.

Bajden je dao svoje komentare nakon što je američki obaveštajni izveštaj podržao dugogodišnje navode da Putin stoji iza mešanja Moskve u izbore u Sjedinjenim Državama, optužbu koju je Rusija nazvala neutemeljenom, prenosi Rojters.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo svog ambasadora Anatolija Antonova nazad u Moskvu kako bi razgovaralo o budućnosti odnosa Rusije sa Sjedinjenim Državama.

Potez je osmišljen kako bi se osiguralo da se bilateralne veze neće nepopravljivo pogoršati, navodi se u njemu.

"Glavno za nas je da odredimo načine na koje bi se mogli ispraviti teški rusko-američki odnosi koje je Vašington poslednjih godina doveo u ćorsokak", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u izjavi na svojoj veb stranici.

To se desilo nakon što je američki predsednik i Džozef Bajden izjavio u intervjuu za televiziju Ej-Bi-Si da će predsednik Rusije Vladimir Putin "platiti cenu", nakon što je američka obaveštajna agencija objavila izveštaj u kome se navodi da se Rusija mešala u izborni proces 2020. godine

"Zainteresovani smo za sprečavanje njihove nepovratne degradacije ako Amerikanci prepoznaju rizike", dodala je Zaharova.

субота, 15. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије