Читај ми!

Бајден тврди да ће Путин "платити цену" мешања у америчке изборе, Москва оштро одбацује оптужбе

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је у интервјуу за телевизију Еј-Би-Си да ће председник Русије Владимир Путин “платити цену“, након што је америчка обавештајна агенција објавила извештај у коме се наводи да се Русија мешала у изборни процес 2020. године. Москва оштро одбацује оптужбе као неосноване и без доказа.

Џозеф Бајден је изјавио да је Владимира Путина упозорио на потенцијални одговор током разговора крајем јануара.

"Дуго смо разговарали, он и ја… Познајем га релативно добро. И разговор је почео, рекао сам: 'Знам вас и знате мене. Ако утврдим да се ово догодило, будите спремни'", казао је Бајден.

Председник САД је одбио да детаљно објасни последице с којима би се Путин суочио, рекавши да ће "ускоро видети", наводи Политико.

Москва је оштро одбацила оптужбе као неосноване и без доказа.

"Русија се није мешала у раније америчке изборе нити у оне 2020. који се помињу у извештају. Немамо никакве везе ни са кампањом против било ког кандидата. Овај извештај нанеће штету ионако лошим америчко-руским односима. Принуђени смо да предузмемо све неопходне мере да ограничимо ризик од санкција и заштитимо наше интересе", изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

У извештају америчке обавештајне агенције наводи се да је руски председник Владимир Путин надзирао опсежне напоре усмерене на "оцрњивање" кандидатуре председника Џоа Бајдена уочи избора 2020. године, преноси Еј-Би-Си.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије