Čitaj mi!

Fipipinski lider Duterte: Posao predsednika nije za ženu, neće me ćerka naslediti

Filipinski lider Rodrigo Duterte izjavio je da posao predsednika nije za žene zbog njihovih emocionalnih razlika sa muškarcima i odbacio spekulacije da će ga ćerka naslediti sledeće godine.

Duterte smatra da se emocionalni raspored žene i muškarca potpuno razlikuje i zbog toga ne savetuje ćerku da se ne kandiduje na izborima za predsednika Filipina.

"Moja ćerka se ne kandiduje. Rekao sam Indai da se ne kandiduje, jer je sažaljevam znajući da će morati da prođe kroz ono kroz šta ja prolazim. Ovde ćete postati budala. Dakle...to je tužna priča", rekao je Duterte na pokretanju projekta autoputa, govoreći o svojoj ćerki Sari koju je nazvao nadimkom, prenosi Si-En-En.

Filipini su imali dve predsednice, Gloriju Makapagal Arojo i Korason Akuino.

Duterte (75) je ozloglašen zbog komentara koji se često smatraju uvredljivim, seksističkim i mizoginim, ali njegova kancelarija obično njegove primedbe naziva bezazlenim šalama.

I dalje je, međutim, izuzetno popularan među ženskim glasačima na Filipinima.

Njegova ćerka Sara Duterte-Karpio (42), koja ga je nasledila na mestu gradonačelnika grada Davao, našla se na prvom mestu nedavne ankete koja je tražila od javnosti da odabere poželjnog kandidata sa liste mogućih kandidata za izbore 2022. godine.

Dve druge žene, potpredsednica Leni Robredo i senatorka Grejs Po, bile su potencijalne kandidatkinje, dodaje američka televizijska mreža.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">