Čitaj mi!

Verenica Kašogija podnela tužbu protiv saudijskog prestolonaslednika

Protiv saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, verenica ubijenog novinara Džamala Kašogija podnela je tužbu američkom sudu kojom se tereti da je naredio njegovo ubistvo u Istanbulu.

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, Hatidže Džengiz i grupa za zaštitu ljudskih prava "Demokratija za arapski svet sada", koju je Kašogi osnovao, podneli su tužbu američkom sudu u kojoj tvrde da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman naredio njegovo ubistvo u Istanbulu.

U građanskoj parnici imenovano je i više od 20 Saudijaca koji se optužuju da se učestvovali u ubistvu. Ambasada Saudijske Arabije nije odmah odgovorila na zahtev za komentar o podnošenju tužbe, prenosi Rojters.

Prestolonaslednik Mohamed bin Salman negirao je da je naredio ubistvo Kašogija.

Kašogi, koji je kritikovao politiku saudijskog prestolonaslednika u svojim kolumnama u Vašington postu, ubijen je 2018. godine i njegovo telo je raskomadano u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

On je u konzulat otišao kako bi prikupio papire koji su mu bili potrebni da se venča sa svojom verenicom Hatidže Džengiz, državljankom Turske.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">