Читај ми!

Brisel upozorava London: Igre Bregzita moraju da prestanu

EU je zabrinuta zbog nezadovoljavajućeg stanja u pregovorima o Bregzitu i traži punu i pravovremenu primenu dogovorenog Sporazuma o razdruživanju, poruka je Saveta EU.

Evropski ministri opštih poslova na sastanku u Briselu naglasili su jedinstvo i jasnu podršku EU pregovaraču Mišelu Barnijeu u njegovim naporima da se dođe do uređenog izlaska Velike Britanije iz EU.

Saveta EU izrazio je zabrinutost zbog nezadovoljavajućeg stanja u pregovorima o Bregzitu i zatražio punu i pravovremenu primenu dogovorenog Sporazuma o razdruživanju.

"Predlozi Londona koji dovode u pitanje Sporazum o razdruživanju su neprihvatljivi. Pozivamo Veliku Britaniju da se vrati za pregovarački sto na osnovama Političke deklaracije koja je zajedno dogovorena i usvojena", poručio je predsedavajući Savetom EU, nemački državni sekretar Mihael Rot.

U Briselu naglašavaju želju da se sa Velikom Britanijom uspostave "najbolji mogući odnosi u budućnosti", ali i dodaju da "igre moraju da prestanu" i da se svi vrate ozbiljnim razgovorima.

"Želimo punu i pravovremenu implementaciju dogovorenog. Ništa više i ništa manje od toga", kaže potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčović.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво