Peskov: Tvrdnje "Majkrosofta" ne zavređuju pažnju

Zaključak kompanije "Majkrosoft" da se Rusija navodno mešala u američke predsedničke izbore ne zaslužuje pažnju sve dok ne ponudi dokaze za te tvrdnje, izjavio je portparol ruskog Predsedništva Dmitrij Peskov.

Američka kompanija "Majkrosoft" objavila je da su ruski, kineski i iranski hakeri pokušali da hakuju ljude i organizacije umešane u američke predsedničke izbore 2020. godine.

"Od kraja 2016. godine, od kada su se pojavile te tvrdnje, nismo videli nijedan razuman argument, dokaz ili bilo šta drugo što bi moglo da ukaže da su neke organizacije povzane sa Rusijom bile uključene u sajberkriminal", rekao je Peskov, prenosi Tas.

Dodao je da nije bilo razumnih informacija tada, već samo neosnovanih optužbi i fobija da su ruski "sajber monstrumi" iza tih zločina.

"Rusiji ne govoriti kako da istraži slučaj Navaljni"

Druge zemlje ne bi trebalo da govore Rusiji koje istražne radnje treba da preduzme u vezi sa navodnim trovanjem Alekseja Navaljnog, izjavio je novinarima Peskov.

"Ustvari, u toku je istraga u obliku onoga što advokati nazivaju predistražni postupak", rekao je Peskov i dodao da ruske agencije istražuju taj incident, preneo je Tas.

"I ne volimo kada nam druge države govore koje pravne korake treba da preduzmemo, kada i na osnovu čega", istakao je Peskov komentarišući zahtev britanskih i belgijskih predstavnika na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da Rusija sprovede poštenu istragu o incidentu sa Navaljnim.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво