Napad u Redingu, obelodanjen identitet napadača

Trostruko ubistvo i ranjavanje tri osobe juče popodne u parku u centru Redinga policija tretira kao teroristički čin. Obelodanjen je i identitet uhapšenog napadača koji je pod istragom.

Vinovnik višestrukog ubistva u parku u centru Redinga je dvadesetpetogodišnji Hairi Sadala, poreklom iz Libije.

Našao se pod lupom britanske kontraobaveštajne službe MI5 prošle godine. Uhapšen je prilikom bekstva sa mesta zločina kada ga je nenaoružani policajac ragbi zahvatom oborio na zemlju.

Posle sinoćnje racije u pregrađu ovog grada severozapadno od Londona, policija tvrdi da je napadač delovao samostalno. Napad se tretira kao teroristički. O tome kako je izgledao napad govorio je očevidac zločina.

Oglasio se i britanski premijer Boris Džonson.

"Ako treba da izvučemo nauk i napravimo izmene u našem pravosudnom sistemu da bismo sprečili da se ovakvi događaji ponove, nećemo oklevati da delujemo", poručio je Džonson.

Lider opozicionih laburista Kir Starmer naveo je da mora da razgovara sa premijerom o tome kako da zajednički poboljšaju odgovor države. "Istraga treba da se okonča. Nije vreme za stranačku politiku", dodao je Starmer.

Ulice Redinga su puste. Od troje ranjenih, dvoje je otpušteno iz bolnice.

Ubistvo nožem je jedini tip zločina u porastu u Britaniji. Hladnim oružjem u proseku se izvrše dva na svakih pet ubistava. Prošlog novembra, nivo opasnosti od terorizma u Britaniji smanjen je sa "ozbiljnog" na "priličan" stepen.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво