Читај ми!

Pušten jedan od policajaca optuženih za ubistvo Flojda

Jedan od četvorice policajaca iz Mineapolisa umešanih u smrt Afromarikanca Džordža Flojda, Tomas Lejn pušten je iz pritvora nakon što je za njega plaćena kaucija.

Advokat 37-godišnjeg bivšeg policajca Erl Grej potvrdio je da je za Lejna plaćena kaucija u iznosu od 750.000 dolara i da je reč o uslovnom jamstvu.

To znači da će Lejn, koji je pušten iz zatvora u okrugu Henepin u saveznoj američkoj državi Minesoti, u obavezi da ispuni određene uslove da se ne bi vratio u pritvor. 

Lokalni list Star tribjun piše da je novac većinom prikupljen na internetu putem Pejpal donacija, odnosno uplata na veb stranici otvorenoj za prikupljanje sredstava za njegovo puštanje iz pritvora.

U opisu te stranice stajalo je da je "Lejnova kaucija bila nepravedno visoka i da je on učinio sve što je mogao da spasi Flojdov život".

Lejn je jedan od trojice policajaca koji su optuženi za pružanje pomoći i podržavanje ubistva drugog stepena, kao i za pružanje pomoći i podržavanje ubistva s predumišljajem drugog stepena u slučaju smrti Džordža Flojda 25. maja.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво