Advokat porodice Flojd: Ima dokaza da je ubistvo izvršeno sa predumišljajem

Ben Kramp, advokat porodice Džordža Flojda, izjavio je da veruje da postoji dovoljno dokaza koji potvrđuju da je policajac Derek Šovin, koji je optužen za ubistvo Afroamerikanca, delovao s predumišljanjem.

Derek Šovin je optužen za ubistvo trećeg stepena, ali Kramp tvrdi da je reč o ubistvu prvog stepena.

"Nije nam jasno kako to nije okvalifikovano kao ubistvo prvog stepena", rekao je Kramp za Si-Bi-Es.

On je istakao da je policajac skoro devet minuta držao koleno na vratu Flojdu, čija je smrt izazvala proteste širom SAD.

"Mislimo da je imao nameru", naveo je Kramp.

Dvoje lekara koji su izvršili nezavisnu obdukciju tela Džordža Flojda, saopštili su u ponedeljak da je on preminuo od posledica gušenja i da je reč o ubistvu.

Lekari Majkl Baden i Alesija Vilson rekli su da Flojd, Afroamerikanac čija je smrt tokom policijske akcije u Mineapolisu izazvala proteste širom SAD, nije imao ranija zdravstvena oboljenja koja bi doprinela njegovoj smrti, preneo je sinoć Rojters.

Advokat porodice Flojd, koja je zatražila obdukciju, rekao je da su rezultati obdukcije pokazali da je on umro od posledica gušenja, dodaje AP.

Avokat Ben Kramp naveo je da je uzrok gušenja pritisak na leđa i vrat Flojda, do kojeg je došlo kada je policajac Derek Šovin klečao na njegovom vratu nekoliko minuta i ignorisao pozive Flojda u pomoć.

"Patolog je utvrdio da je pritisak prekinuo dotok krvi u Flojdov mozak dok mu je teret na leđima onemogućio disanje", naveo je Kramp.

Nalazi obdukcije koju je zatražila Flojdova porodica razlikuju se od zvanične autopsije.

Po nalazima te obdukcije, uzroci smrti povezivani su sa fizičkim obuzdavanjem kojem je Flojd bio izložen, zdravstvenim tegobama od kojih je patio, kao i mogućem prisustvu intoksikanata u njegovom telu.

U zvaničnoj autopsiji navedeno je da nema nalaza koji potvrđuju da bi uzrok smrti Džorža Flojda moglo biti gušenje ili davljenje.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво