Si-En-En: Kim Džong Un u smrtnoj opasnosti nakon operacije

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nalazi se u smrtnoj opasnosti nakon operacije, naveo je neimenovani američki zvaničnik, javlja Si-En-En.

Neimenovani američki zvaničnik navodi da je do tih informacija došao jer SAD prate informacije tajnih službi.

Glasine o zdravstvenom stanju lidera Severne Koreje pokrenuo je njegov izostanak sa  rođendan svog dede 15. aprila, prenosi Si-En-En.

Kim Džong Un je poslednji put viđen 11. aprila na sastanku vlade.

Još jedan američki zvaničnik potvrdio je Si-En-Enu da postoji zabrinutost oko zdravstvenog stanja Kim Džong Una, ali da je teško proceniti ozbiljnost situacije.

Južnokorejske onlajn novine Dejli NK, fokusirane na događanja u Severnoj Koreji, objavile su da je Kim Džong Un podvrgnut 12. aprila jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog posledica pušenja, gojaznosti i previše rada.

Nezvanični izvor navodi da se severnokorejski lider posle tog zahvata oporavlja u vili u Hijangsanu pod lekarskim nadzorom.

Pošto je procenio da se Kimovo stanje poboljšalo, većina lekarskog tima koji ga je lečio vratio se u Pjongjang 19. aprila, a samo je deo ostao da nadgleda njegov oporavak, navodi Dejli NK.

Savet za nacionalnu bezbednost i kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe odbili su da daju komentar na pitanje Si-En-Ena o stanju lidera Severne Koreje.

Si-En-En se takođe obratio CIA i Stejt Departmentu radi komentara i zatražio komentar od Južnokorejaca.

Severna Koreja strogo kontroliše informacije, pogotovo one koje su u vezi sa Kim Džong Unom, koga tretiraju skoro kao božanstvo, navodi Si-En-En, a prema oceni analitičara, teško je proceniti da li su ove informacije o njegovom zdravlju istinite.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара