Totalni karantin ne pomaže Italiji: Za 24 sata još 1.500 zaraženih koronavirusom

U Italiji je broj smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa skočio sa 133 na 366, i to samo u toku jednog dana, saopštila je italijanska agencija za civilnu zaštitu. Za 24 sata broj inficiranih porastao za 25 odsto.

Današnji porast je najveći otkako je zaraza koronavirusom izbila u Italiji, prenosi Rojters.

U Lombardiji je zabeleženo 257 osoba koje su preminule od posledica koronavirusa, što je znatno više, u odnosu na jučerašnji broj od 154 žrtve.

Ukupan broj zaraženih u Italiji, zemlji koja je najviše pogođena virusom u Evropi, tokom današnjeg dana je skočio za 25 odsto, sa 5.883 slučaja, koliko je zabeleženo juče, na 7.375 zaraženih osoba, što je još jedan rekordan porast.

Kako je direktor italijanske agencije za civilnu zaštitu naveo, 622 osobe su se u potpunosti oporavile, dok se 650 pacijenata nalazi na odeljenjima intenzivne nege.

Vlada Italije je donela odluku da zabrani ulaz u Lombardiju i još 11 provincija na severu zemlje, kako bi sprečila širenje novog koronavirusa. 

Uredba predviđa zabranu ulaska u te regione i izlazak iz njih, a izuzeci će biti odobravani samo u posebnim slučajevima. 

Milano, srce severa zemlje, danas je gotovo potpuno pust, što se vidi po fotografijama koje su objavile svetske novinske agencije. 

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара