Devojčica zaražena koronavirusom na Malti, inficiran i lider vladajuće partije u Italiji

Na Malti je zabeležen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Reč je o 12-godišnjoj devojčici iz Italije koja živi na Malti. Lider vladajuće partije u Italiji potvrdio da je zaražen koronavirusom. Nalazi se u samoizolaciji kod kuće i dobro se oseća.

Ministar zdravlja Malte Kris Fern je rekao da je devojčica testirana ranije danas i da prima terapiju na infektivnom odeljenju državne bolnice i dodao da se oseća dobro, prenosi Rojters.

Devojčica se sa roditeljima i sestrom iz Trentina, regije na severu Italije, vratila krajem februara, prolazeći kroz Rim, a lekarima se sa simptomima virusa javila u petak. 

U međuvremenu je i Nikola Cingareti, lider Demokratske partije, koja je jedna od vladajućih stranaka u Italiji, rekao je da je pozitivno testiran na koronavirus.

"I ja imam koronavirus", rekao je Cingareti u video snimku objavljenom na društvenoj mreži Fejsbuk, dodajući da se nalazi u samoizolaciji kod kuće i da su svi ljudi sa kojima je bio u kontaktu poslednjih dana pozvani na testiranje. Rekao je da se dobro oseća.

U Italiji, koja ima najveći broj zaraženih koronavirusom u Evropi, zabeleženo je 4.636 slučajeva zaraze, a tokom jučerašnjeg dana od posledica virusa preminulo je 49 osoba

Vlada je naredila zatvaranje škola, univerziteta, bioskopa i pozorišta, kako bi se sprečilo širenje infekcije u Italiji. 

U Srbiji je juče registrovan prvi slučaj zaraze koronavirusom, a zbog povećane temperature, pacijent je prebačen iz Subotice u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu

Koronavirus je zabeležen u 90 država sveta, a virusom je zaraženo više od 100.000 ljudi.  

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара