Najveći broj zaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji u jednom danu

U Južnoj Koreji potvrđena su 594 novozaražena koronavirusom i to u jednom danu, što je rekordan broj inficiranih za 24 sata.

U Južnoj Koreji trenutno je 2.931 osoba zaražena koronavirusom, a do sada je preminulo sedamnaest ljudi.

Južna Koreja ima najveći broj potvrđenih slučajeva izvan Kine, gde je epidemija počela.

Većina novih slučajeva respiratorne bolesti Kovid-19 je u gradu Daegu, na jugoistoku zemlje.

Za širenje virusa vlasti okrivljuju jednu od hrišćanskih verskih grupa. 

Vlasti veruju da su se njeni članovi zarazili tokom službi u Daeguu, a zatim razišli po zemlji, naizgled neotkriveni, prenosi Bi-Bi-Si.

Jedna od pacijentkinja je najpre odbila da bude prebačena u bolnicu na testiranje, a poznato je da je prisustvovala crkvenim okupljanjima pre nego što je potvrđeno da je zaražena koronavirusom.

Svako veliko okupljanje u skučenom prostoru kojem je prisustvovala – poput crkvene službe – verovatno je doprinelo daljim infekcijama, kažu zdravstveni zvaničnici.

U međuvremenu, u susednoj Severnoj Koreji, lider Kim Džong Un upozorio je na "ozbiljne posledice" ako njegovi zvaničnici ne uspeju da spreče izbijanje epidemije u zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи