Maduro: Doći će dan kada će Gvaido biti uhapšen

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro izjavio je da vlasti nisu pritvorile lidera opozicije Huana Gvaida zato što sudovi to nisu naredili, ali je upozorio: "To će se dogoditi".

Nikolas Maduro je upozorenje Huanu Gvaidu izneo na sastanku sa predstavnicima međunarodnih medija, tri dana nakon što se Gvaido vratio sa turneje po SAD i Evropi, prkoseći sudskom nalogu kojim mu je zabranjeno da napušta zemlju.

Uprkos naredbi, službenici su na granici pustili Gvaida u zemlju, nakon što je stigao komercijalnim letom na glavni međunarodni aerodrom u Venecueli.

Maduro je rekao da će Gvaido biti uhapšen onog dana kada venecuelanski pravosudni sistem odluči da treba da bude zatvoren, "zbog svih zločina koje je počinio".

"Taj dan još nije stigao", rekao je u odgovoru na pitanje novinara AP. "Ali doći će", dodao je predsednik Venecuele.

Pravosuđe kao "produžena ruka" izvršne vlasti

Analitičari i protivnici Madura kažu da se venecuelanski pravosudni sistem ne može posmatrati kao nezavisan od izvršne vlasti i da on efektivno deluje kao produžena ruka vlasti.

Lider opozicije je sada drugi put putovao van Venecuele uprkos zabrani. U oba slučaja mu je bio dozvoljen povratak u zemlju.

Gvaido (36) je u napetoj sukobu za vlast s Madurom od kada se prošle godine proglasio predsednikom Venecuele.

Poslednje međunarodno putovanje Gvaida bio je pokušaj prikupljanja podrške dok se njegov antivladin pokret bori da povrati zamah, a Maduro ucvršćuje svoju moć.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 16. feb 2020, 01:07) - Katarina [neregistrovani]

A vi...

gospodine Maduro i Delsi Rodriguez koliko ste civila pobili, koliko je ljudi nestalo gospodine Maduro u vasem rezimu. Guaido nije mi ni simpatican ni nesimpatican , nema mnogo licnosti , i naravno trazi podrske na sve strane i licemerni zapad ga svesdno pomaze ali naravno kao i uvek krajnje licemerno. A vi koji mislite da Trump bezuslovno podrzava Guidoa gresite, nema boljeg pa je dobar i socijaldemokrata Guiado.

(subota, 15. feb 2020, 11:35) - anonymous [neregistrovani]

Zivela Venecuela bez usa

Gospodine Maduro.iz tvojih usta u bozije usi

(subota, 15. feb 2020, 00:17) - anonymous [neregistrovani]

Nadamo se

gospodine Maduro. To je americki potrcko.