Broj obolelih na kruzeru kod Japana porastao na 61

Još 41 osoba na kruzeru usidrenom u Japanu obolela je od novog koronavirusa, tako da je ukupan broj obolelih porastao na 61, javio je Rojters.

Stotine putnika zatvoreni su u svojim kabinama, a testiranje na koronavirus se nastavlja, javlja Rojters.

Kruzer "Dajmond Prinses" sa oko 3.700 ljudi, među kojima ima i srpskih državljana, nalazi se od ponedeljka u dvonedeljnom karantinu od dolaska u japansku luku Jokohama kada je kod jednog putnika koji se iskrcao u Hongkongu dijagnostikovan virus.

Poslednji testovi urađeni kod 273 ljudi koji su ili pokazivali simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa onima koji to jesu, pokazuju da je 61 osoba zaražena, saopštilo je japansko ministarstvo zdravlja.

Od 41 novog slučaja, iz Japana je 21, rekao je ministar zdravlja Kacunobu Kato na konferenciji za novinare.

Novi testovi biće izvedeni ako se simptomi pojave kod drugih putnika. Novi pacijenti biće prebačeni u bolnice u Tokio i susedne gradove.

Kineske vlasti su saopštile da je broj preminulih od novog koronavirusa povećan za 73 i da je  do sada umrlo 636 obolelih, dok je broj novoregistrovanih slučajeva porastao za 3.143 pa je tako ukupno zaražena 31.161 osoba.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 07. feb 2020, 14:00) - Огњен [neregistrovani]

Јапанци ...

и њихови доктори греше у третману ових путника са крузера. Требали су их одмах превести до неке удаљене болнице и издвојити у посебне раздвојене блокове. Овако на крузеру су далеко подложнији међусобном преношењу вируса преко климатизације. Карантин је далеко боље спровести у неким болничким за то већ припремљеним условима него овако на броду.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">