Коронавирусом заражено још 10 људи на крузеру код Јапана

Још десет људи на крузеру усидреном код луке Јокохама у Јапану оболело је од новог коронавируса, након што је јуче потврђено десет случајева, саопштило је јапанско министарство здравља.

Путници код којих је вирус потврђен јуче пребачени су у оближње болнице ради даљег тестирања и лечења.

Међу зараженим путницима су држављани Јапана, САД, Канаде, Новог Зеланда и један путник са Тајвана, а већина је у шездесетим и седамдесетим годинама, преноси АП.

На броду "Diamond Princess" налази се 3.700 људи који су у двонедељном карантину у својим кабинама.

На броду је и 14 држављана Србије, потврдио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Амбасада Србије у Токију контактирала је са нашим грађанима који су добро.

Резултате теста очекује још 171 особа код којих су примећени симптоми болести или су били у контакту са човеком коме је дијагностикован коронавирус пошто је напустио брод у Хонгконгу.

На другом крузеру који се усидрио у терминалу Каи Так у Хонгконгу у карантину се налази више од 1.800 путника.

На претходном путовању истог брода заражена је једна особа која је путовала од Кине до Вијетнама и назад. Касније, током путовања, потврђено је да су још три путника заражена.

Сви путници су се искрцали 24. јануара у Кини и Хонгконгу, а посада путника је потом кренула на следеће путовање, са ког се у Тајван вратила 4. фебруара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. феб 2020, 13:00) - Петрија [нерегистровани]

Зашто бројите?

Је л броји неко лица која су заражена неким другим вирусом? Не броји. Престаните да гњавите народ с тим глупим информацијама. Или је можда начин да се промивишу неке нове вакцине на којима ће се неко енормно обогатити?